2018. április 22., vasárnap

HOMEOPÁTIA


Képtalálat a következőre: „a homeopátia kézikönyve”Képtalálat a következőre: „a homeopátia enciklopédiája tartalom”


Megosztó lesz ez a könyvajánlóm, de vállalom. Igen, mi használjuk a homeopátiát. Nem csupán hiszünk benne, hanem tapasztaljuk a gyógyító hatását immár több, mint 2 éve.

Az elmúlt napokban többször forgattam eme két remek könyvet, mert a lányom bárányhimlős, a férjemnek pedig elkezdődött az allergia szezon.

A HOMEOPÁTIA kézikönyve több magyar szakorvos munkája nyomán jött létre. Ki-ki a saját területén előforduló gyakori betegségeket, azok diagnosztizálását és homeopátiás szereket gyűjt egybe tünetegyüttesek alapján.
A könyv könnyen, gyorsan forgatható. A tartalomban csupán a betegség nevére kell keresni.

Képtalálat a következőre: „a homeopátia kézikönyve tartalom”

Ha ebben a könyvben sikerült kiválasztanom a szert, megerősítésképp szoktam fellapozni a másikat, A Homeopátia Enciklopádiáját dr. Andrew Lockie-tól.
A könyv elején elméleti és gyakorlati bevezetőt találunk a homeopátiához. Megtudjuk, hogy készülnek a szerek, hogyan kell alkalmazni stb.
A könyv fő része a szerek bemutatása, melyeket 3 csoportra lehet osztani: növényi, állati és ásványi eredetű szerek. A könyv 322 féle szert mutat be meglehetős részletességgel.

Képtalálat a következőre: „a homeopátia enciklopédiája tartalom”

A könyv végén a Homeopátiás öngyógyítás fejezetben szintén megtalálhatók a betegségekre és tüneteikre javasolt szerek, majd egy betűrendes áttekintés zárja a könyvet, mely segít eligazodni a könyvben, megmutatja az adott szert, hol találom.



ui.: Ez utóbbi könyvet egy ismerős családtól kaptam, mikor még nem ismertem a homeopátiát. Ők kidobták (pedig ha tudnák, milyen kincstől szabadultak meg!), és rám gondoltak, mert befogadó vagyok az alternatív dolgokat tekintve. A könyv állt a polcomon, mígnem a kisebbik lányom olyan beteg nem lett, amire a háziorvos sem tudott egy idő után mit mondani. Ekkor találkoztam olyan emberekkel, akiktől sokat tanultam, és akik konkrét  homeopátiás szert adtak, és láttuk a javulást. Tapasztaltuk. Ekkor, ezzel a könyvvel kezdtem beleásni magam a témába. Azóta találtunk egy fantasztikus homeopátiás doktornőt, aki segít, ha a könyvek, és én kevesek vagyunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése