2018. április 3., kedd

Lengemesék


Képtalálat a következÅ‘re: „lengemesék”     Képtalálat a következÅ‘re: „lengemesék”
Képtalálat a következÅ‘re: „lengemesék” Képtalálat a következÅ‘re: „lengemesék”

A jó dolgok sokszor váratnak magukra.
Berg Judit ezen könyvével is pont úgy voltam, mint sok mással (amik persze utólag a legjobbaknak bizonyultak), azaz kacsintgatott a könyvtár polcáról.

Nem tetszett a főhős, ez a kis zöld emberpalánta. Aztán tavaly tavasszal látom, hogy mozifilm készült a könyvből. Na gondoltam, akkor biztos valami különleges történetről van szó. Hazahoztam ...
Nándival kezdtük ízlelgetni: először a belső borító térképét, és a szereplőket nézegettük, ismerkedtünk velük, és ismét csak nézegettük őket.

Aztán belekezdtünk ... és elkapott minket a hév ... Szárnyaltunk Füttyös Vilkóval együtt. Mi is ott éltünk a nádasban, beszippantott a könyv, a történet...

Nem tudom, melyikünk várta jobban, hogy olvassuk. Egyszerre több fejezetet. Néha körömrágva, aggódva.
Emlékszem, egyik este a férjem mesélte el az utolsó két fejezetet az egyik részből, míg én a kicsit altattam. Reggel első dolgom volt, hogy a könyvvel elvonultam a mellékhelyiségbe (ott legalább legálisan olvashatok bizonyos szükségletekre hivatkozva), és elolvastam mindkét részt, amiről lemaradtam.

A tavaszi rész azt mondanám, hogy a bekezdés, a bemutatás, a függővé válás melegágya.
A nyár ezek után a legmozgalmasabb, a legjobb szerintem.
Az ősz a készülődés jegyében telt, kicsit langyosabb volt, míg
a tél igazi meglepetéseket és happy end-et tartogat.

Nem emlékszem, hogy bármely könyv, amit a gyermekeimnek olvastam fel, ennyire tetszett volna. Persze sajnos csak Nándit érdekelte a történet, a lányokat nem. (Úgy veszem észre, hogy Berg Judit sorozatremekei inkább fiúsak, de cáfoljon meg az, aki ezt máshogy érzékeli!)

A történet után a többi kiadvány, mint Lengekalendárium, vagy Lengeszakácskönyv nem érdekelt minket. A foglalkoztatókat sem szereti a fiam, merthogy az is létezik.
A filmet sem néztük meg direkt, mert nem szeretném, ha az én  fejemben és Nándi buksijában kialakított kép, más elképzelése miatt csorbulna. Ez így jó, így maradjon bennünk.

Képtalálat a következőre: „lengekalendárium”Képtalálat a következőre: „lengeszakácskönyv”

Összegezve elmondhatom, hogy nálunk  ✩✩✩✩✩ az értékelésünk. Idén pedig ismét el fogjuk olvasni!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése