2018. július 20., péntek

Irány a Balaton!


Képtalálat a következőre: „irány a balaton”

Most, hogy itt a nyár, és a legtöbb család útra kel rövidebb, vagy hosszabb időre, egy sorozatra hívnám fel a figyelmed, kedves Olvasó. Az Utazik a család sorozatban Csapody Kinga kalauzol bennünket egy kissé szeleburdi család (három gyerek, szüleik és háziállataik) társaságában Magyarország egy-egy kedvelt helyére.

A könyvet inkább mondanám útikönyvnek, mivel rengeteg ötletet kap az olvasó, hol mit érdemes megnézni, kipróbálni, megmászni, stb. 
Az író nem túl fantáziadúsan szövi meséit, szerintem. Olyan gyorsan követik egymást az események, hogy nekem egy nagy rohanásnak tűnik a család nyaralása. Sajnos a gyerekek sem élvezték, elkalandozott a gondolatuk, nem kötötték le őket a történetek. Többször nekifutottunk a könyvnek, de annyira száraz, hogy az első három történeten túl nem is jutottunk. 
Egy-egy rész túl hosszú ahhoz, hogy az óvodás korosztályt lekösse, és nem annyira fantáziadús, így az ő figyelmük kalandozik el először. 
Hasznos viszont az a térkép, ami a könyv végén található, és amin a könyvben említett látnivalókat, érdekes játszótereket jelölik. 

A sorozatnak további részei is megjelentek:

Képtalálat a következőre: „irány a balaton”

Kapcsolódó kép

Képtalálat a következőre: „irány esztergom könyv”

Képtalálat a következőre: „irány esztergom könyv”

Mivel nem vagyunk egyformák, lehet másnak tetszeni fognak a könyvek. Az ötlet nagyon jó, így bátorkodom ajánlani, attól függetlenül, hogy nekünk nem jött be. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése