2018. augusztus 5., vasárnap

Isten hozott! Vallomások apaságról, anyaságról

Képtalálat a következőre: „Isten hozott! könyv”

Ezúttal egy interjúkötet sorozat olvasására invitállak kedves Olvasó. A sorozat még 2009-ben indult útjára. A beszélgetéseket a Heti Válasz hetilap munkatársai készítették neves közéleti személyiségekkel, művészekkel és a "hétköznapok hőseivel". Ezek az interjúk lettek később  kötetekbe rendezve.
Mindegyikben  másfél tucat család életébe pillanthatunk be a beszélgetések során.
A kötetek egymástól függetlenek, így bármelyikkel kezdhetjük. A beszélgetések egy-egy  Istenes tematika köré rendezettek.

Igazából mi az 5. kötettel kezdtük, ezt is a férjemnek szántam, mert olyan férfias a téma:

Képtalálat a következőre: „isten fizesse meg”

Aztán közben én is elolvastam, a nagynéném is elkérte két napra (ki is olvasta!), és olvastuk, hogy van folytatás ... De jó!- gondoltuk.
A héten pedig szembe futott velem a könyvesboltban a hozzám témájában kicsit közelebb álló hatodik kötet (ezt láthatjátok a legfelső képen), mely remek választás volt a mostani nyaralásra. Két beszélgetést kihagytam, mert nem tudtam ráhangolódni, de volt így az előző kötetben is. 

Nagyon-nagyon jó, hogy bármelyik beszélgetéssel kezdhetjük az olvasást, és gyerekek mellett is belefér legalább napi egy. Szeretek ilyen formán bepillantani más családok életébe, hogy náluk hogy működnek dolgok, hogy gondolkoznak, élnek.
Ha kedvencet kéne említenem, nem tudnék. Inkább gondolatok ragadtak meg itt is, ott is. 

Az egyik legigazabb talán Csukás István szájából hangzott el: 

"Kodály Zoltán tette fel a kérdést: kiből lesz a jövő közönsége? Válaszolt is rá: abból, akit gyerekkorában megtanítunk rá. Igaz, ő a zenére gondolt, de ezt a gondolatot át lehet vinni mindenre. Ennél egyszerűbben is meg lehet fogalmazni: a gyerekeknek joguk van a róluk és hozzájuk szóló művekhez, újsághoz, filmhez, színházhoz."

Messze még a nyár vége, így én biztos beszerzem a többi kötetet is. Írd meg hozzászólásban, Te melyikhez kaptál kedvet, kedves Olvasó?

Képtalálat a következÅ‘re: „mit ad isten könyv” Képtalálat a következÅ‘re: „mit ad isten könyv”


Képtalálat a következÅ‘re: „istenadta tehetségek könyv” Képtalálat a következÅ‘re: „isten háta mögött könyv”



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése