2018. november 18., vasárnap

Az Égigérő Sulifa

Képtalálat a következőre: „az égigérő sulifa”

Sokszor, sokan kérdezitek, mi alapján gyűjtöm az ötleteket, ha könyvtárba megyek, vagy könyvet veszek? Ez mondjuk attól is függ, mennyi időm van. Ha sok, akkor találom a legjobb könyveket. Ilyenkor ugyanis egy-egy kisebb kiadó gyermek-és ifjúsági kínálatát böngészem át párhuzamosan a könyvtári katalógussal. A győri Gyermekkönyvtár olyan jól felszerelt, hogy a könyvek 80 %-át megtalálom ott. 

Ilyen szisztémával keresve bukkantam rá egy hónapja  Béres Melinda 2015-ben megjelent könyvére, vagyis inkább sorozatára.

A történet így kezdődik:

"VOLT EGYSZER EGY ISKOLA... Ez volt a teljes neve: TULIPÁN UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Mi ebben a nagy szám?- gondolhatod most te. Iskolából van egy pár, több is, mint kellene."

A folytatásban hallunk az iskola mellett érveket pro és kontra, pont a gyerekek szájíze szerint. Az iskola udvarán pedig egyetlen éjszaka alatt nő egy hatalmas fa, mely az égig ér. Az igazgató menten ki akarja vágatni, majd miután terve kudarcba fullad, ő maga veszi kezébe a fűrészt, hogy eltávolítsa a fát az udvarról. Csakhogy megnyílik alatta a föld, és elnyeli. Három nap után kerül elő, majd nyomban nyugdíjba is vonul. 
Ekkor ismerkedünk meg a 2.b-vel, onnan is Kockással (aki becenevét onnan kapta, hogy állandóan számításokat végez, imádja a matekot), Molykával (aki a könyvek szerelmese), és Királyfia Miklóssal (Miki)- az osztály új diákjával. 
Egy hihetetlen focimeccs után veszi kezdetét a kalandok sorozata.

A könyvben a bevezetőn kívül 13 részen keresztül kísérhetjük a diákok nem mindennapi kalandjait. Akár estéről estére is olvashatunk így, de nálunk akkora sikere volt a könyvnek, hogy 3 alaklom alatt kiolvastuk. Az elejét még én olvastam, a végét viszont már a férjem, de ő is csak ment fejezetről fejezetre, anélkül, hogy szünetet tartottak volna. Láttam, hogy nem akarja letenni, én meg persze vasalás közben hallgattam a felolvasást. 

A könyv végére véget ér a tanév, a diákok nyári szünetre mennek. De csüggedésre semmi ok (Nándi már lógatta a fejét, hogy vége a történetnek), mert van folytatás. Amint beszerzem, ezzel folytatjuk tovább a felolvasást. 

Képtalálat a következőre: „az égigérő sulifa pdf”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése