2019. március 22., péntek

Kalandjaim a Föld körül

Képtalálat a következőre: „fa nándor kalandjaim a föld körül”

Elhoztam nektek ismét Fa Nándort. (Tavaly írtam a Magad, uram című könyvéről, mely nálam az Év Könyve kitüntetést elnyerte.) De ezúttal a kiskamaszokat (és az annál idősebbeket) hívja a híres vitorlázó egy Föld körüli utazásra. 

És milyen utazás lesz! Már az első oldalon magával ragadja a történet a srácokat. Nagyon jó, hogy Nándi kapitány, útját az indulástól a megérkezésig úgy meséli el, hogy egy kiskamasz számára végig izgalmas és élő.  A történetek nincsenek túlmesélve, és egy laikus számára sem megterhelőek a vitorlázási ismereteket tartalmazó részek. Ennek ellenére tudjuk, hogy milyen komoly felkészülést, munkát, ismeretet és koncentrációt követel ez a sport. 

Tetszik az a lendület és dinamizmus, ami a szöveget és a történeteket áthatja, és ami Francois Denis illusztrációit is jellemzi. 

Képtalálat a következőre: „fa nándor kalandjaim a föld körül”

A földrajzot kedvelő, és a térképen már kiigazodó fiamnak a 11 fejezet mindegyikében felbukkanó világtérkép tetszett nagyon, mely mutatja, hol jár épp Nándi kapitány. A földrajzi ismereteken túl az adott hely élővilágáról is rengeteget mesél a világutazó. 

Képtalálat a következőre: „fa nándor kalandjaim a föld körül”

Nem tudnánk kedvenc részt mondani, mert mind egyformán jó, érdekfeszítő, és sok-sok új ismeretre tettünk szert az olvasás során. 
A könyvnek a kiskamaszok (főleg fiúk) polcán a helye!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése