2018. augusztus 26., vasárnap

Iskolások kézikönyve

Képtalálat a következÅ‘re: „iskolások kézikönyve”  Képtalálat a következÅ‘re: „iskolások kézikönyve”

Már csak egy hét, és ismét kezdődik az iskola. A két iskolás várja már nagyon, örülnek neki. Én személy szerint nem, mert szeretem a nyári időtlenséget, mikor sehova nem kell sietni, mindenki itthon van. 
De azért ez a hűs őszi idő kedvemre van. Ilyenkor kezdünk bekuckózni, és több könyv kerül a gyerekek kezébe is. (Nyáron a szabad levegős tevékenységek mellett nem igényelték a mesélést, hacsak nem erősködtünk.)

Elkezdtük a bemelegítést az iskolára Klárával. 
Finy Petra Iskolások kézikönyve remek útmutató első osztályba indulóknak, mivel az iskola misztériumát, melyet eddig csak lelki szemeik előtt láttak és képzeltek el, meséli el a főszereplő. 
Remek ötlet, hogy a könyv Pásztohy Panka jóvoltából két verzióban is megjelent. Egy fiú és egy lány főszereplővel, hogy a kicsik minél jobban eggyé tudjanak válni a képek és a történetek főszereplőjével, az ÉNnel. 
A könyv elején egyből együtt megyünk iskolatáskát, tolltartót, füzeteket, ceruzákat, torna felszerelést venni. Nem sokkal később már az évnyitón ülhetünk ünneplőben, hogy aztán másnap a mi új iskolatáskánkkal a hátunkon lépjük át immár elsős kisdiákként az iskola kapuját. 
A gyerekek belső szorongása lassan oldódik, mikor megtudjuk mi vár ránk az első napon, milyen az osztályterem, mit hova kell rakni, stb. Az osztályterem felfedezése után az iskola többi helyisége következik. 
A tantárgyakat is sorra veszi a kis történet a matematikától kezdve az énekig. Mire ennek a felsorolásnak a végére érünk, meg is éhezünk, így irány az ebédlő. Ebéd után pedig megtudjuk mi is történik a napköziben. Annak végeztével pedig már el is telik a hosszú iskolai nap. 

Nekünk nagyon tetszik a könyv. Nándival már tavaly is olvastuk, a siker akkor sem maradt el. (Itt olvasható a másik kedves tavalyi iskolára hangoló ajánlónk is.) 
Klára egy szuszra kiolvastatta volna velem, ha nem jött volna mindig valami vagy valaki közbe. Ha nem is olvassuk, látom, hogy lapozgatja, nézegeti és dolgozik vele lénye belsője. Hangolódik. Hangolódunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése