2018. augusztus 3., péntek

Boribon

Képtalálat a következőre: „boribon”

Gondolom sokan ismeritek Marék Veronika Boribon sorozatát, melyet a szerző unokáinak írt és rajzolt.
Egy barna játékmackó, Boribon, és barátja Annipanni a történetek főszereplői. Szívmelengető történeteik egyből a kisgyerekek kedvencei lesznek. Attól függetlenül, hogy nálunk a két nagy anno nem szerette. De lehet, hogy csak azért, mert mások voltak a kedvenceik. Most viszont, mikor Katicának mesélem- mert ő szereti nagyon- a többiek is odatelepszenek mellénk.
A könyv megjelenése is egyszerű és aranyos. Szeretem, hogy mindig a bal oldalon van a szöveg, mellette pedig a jobb oldalon a kép. Sok könyvnél a gyerekek annyira akarják látni a képet, hogy nem tudom olvasni a szöveget. Gondolom ez másnál is így van.

Képtalálat a következőre: „boribon”

Másik pozitívuma a nagy betűs egyszerű mondatok. Többször előfordult, hogy Nándi olvasta a kicsiknek, mert tetszett neki, hogy gyorsan el tud olvasni egy- egy oldalt. A végén pedig a sikerélmény sem maradt el, hogy kiolvasott egy könyvet.

Eddig többnyire kölcsönben voltak nálunk a sorozat részei, de lassan azért beszerezgetem őket. Májusban jelent meg egy újabb rész, melyben épp pancsolunk  Boribonnal, most, hogy itt a nyár.

Kapcsolódó kép

Kapcsolódó kép

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése