2018. október 27., szombat

Bot Benő


Képtalálat a következőre: „bot benő”

Megérkezett az igazi ősz a maga ködös, nedves, hűvös, füst szagú miliőjével. Bent kellemes meleg, a CD lejátszóból karácsonyi zene szól. ??? Hát igen. A gyermekeink már hangolódnak. Időben kezdjük idén ... 😃
A karácsonyi témájú könyvek is lassan ismét a kezünkbe kerülnek, és újraolvassuk őket. 
Így a blog címkéi közt a korosztályos besorolás mellett találhattok mostantól egy karácsonyi fület is, hogy könnyebben böngészhessetek és hangolódjatok az év legszebb ünnepére.

Ma, a két hete kedvenc Bot Benőt hoztam nektek. A kemény táblás könyvecske Julia Donaldson és Axel Scheffler munkája ( a már korábban említett Pipp és Polli sorozat is).  

Képtalálat a következőre: „bot benő”

A főhős, Bot Benő feleségével, Bot Borival és három csemetéjével egy fa törzsében élnek. A verses mese elején Benő futni indul, ahonnan csak hónapok múltával tér haza, mivel mindenféle játékszer válik ezalatt belőle. Története egyszerre humoros és megható.
Hol egy kutyus fut vele szájában, hol úszóverseny résztvevőjévé válik. Majd a hattyúk fészkének építőeleme lesz, ahonnan a folyó a tengerbe sodorja, ahol a homokvár zászlótartó rúdjaként debütál, hogy aztán télen a hóember keze lehessen. Mikor épp vége lenne az életének egy kandallóban, a Mikulással találkozik, akinek a segítségével aztán hazajut a családjához. A karácsonyra visszakapott apukánál jobb ajándék pedig nem is kell a szomorú családnak.
Képtalálat a következőre: „bot benő”

Igazán kedves, aranyos mese egy fadarab felhasználásának számtalan lehetőségével, és az évszakok változásával. A történet alatt egy naptári év körforgását láthatjuk tavasztól téléig az illusztrációkon.
Nálunk most minden gyermekem kedvence. 

bot-beno-belso2

bot-beno-belso3



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése