2019. január 1., kedd

Halász Judit. Nem születtem varázslónak.

Képtalálat a következőre: „halász judit könyv”

Gyerekkorom óta velem vannak  Halász Judit dalai. Egy kis szünet (úgy 24 év) után tavasszal nagyon örültem, mikor a legkisebb fiam felfedezte őket magának. Azóta a legnagyobb videomegosztó Csiribiri koncertfilmjének a nézettségét 50-el biztos mi emeltük. Két hónapig csak azt akarta nézni és hallgatni Lóri, így a nagyoknak is jutott gyerekkorom slágereiből. 

Nyáron aztán szomorúan vettem észre a balatonszárszói strandon a koncert plakátot, ami szerint 1 nappal lemaradtunk az ottani Halász Jutka koncertről. Onnantól kezdve már tudatosan kerestem, hogy hol és mikor lesz legközelebb. 
Így volt szerencsém novemberben a győrire elmennem a 3 kisebbel. Szerintem közülünk én élveztem a legjobban, a gyerekeket csak alibinek vittem. (Ezzel az ott ülő felnőttek közül nem voltam egyedül, szerintem.) Jó, jó, azért a gyerkőcöknek is tetszett. 

Akkor vettem meg Orosz Ildikó könyvét, melyben az énekes-, és színésznő mesél pályafutásáról és életéről. 
A könyvet három nap alatt kiolvastam. Közben annyi, de annyi érdekes információ volt benne számomra, hogy az interneten is utánaolvastam. Rengeteg olvasásra érdemes költő nevét jegyeztem meg magamnak, emellett szilveszter estére is kaptam egy remek filmet (Születésnap) belőle. 
Klasszikus irodalmi ajánlót is kaptam, és Jutka véleménye ezzel kapcsolatban nagyon tetszik:

" Nem volt baj, hogy korán kerültek a kezembe a klasszikusok, bár később rájöttem, hogy a gyerekként olvasott remekművekről az ember később hajlamos azt hinni, hogy, ó, én ezt már olvastam. Pedig dehogy! Felnőtt fejjel ismét elő kell venni, sőt különböző életkorokban, többször újraolvasni." 

Így aztán ma levettem a polcról a még régebben olvasásra félretett Tolsztoj Háború és békéjét. Nagyon szeretem az orosz klasszikusokat - főleg így télen van hangulatom hozzá.

Visszakanyarodva a Halász Jutka könyvhöz, nagyon jó volt egy-egy lemez és dal megszületésének hátteréről olvasni. Hogy a rengeteg színpadi szerepet szereposztással hogy lehet megjegyezni, számomra talány, de ha valakinek ez a szakmája, nem meglepő. 
Könnyed olvasmány rengeteg inspirációval. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése