2019. december 17., kedd

Télapó és Ezüstmackó

Képtalálat a következőre: „télapó és ezüstmackó könyv”

Az óvódás korosztálynak még nem ajánlottam idén karácsonyi könyvecskét. Marék Veronika Télapó és Ezüstmackója tavaly óta várja, hogy itt is méltassam pár szóval. 

A történet szívmelengető. Egy testvérpár csizmáiba ajándékot hoz a Télapó. A kisfiú nagyon örül az ajándékának, ami egy Ezüstmackó, a kislány azonban nem. Ő labdát kap. A játék során aztán összevesznek, mert a kislánynak is Ezüstmackó tetszik. A kisfiú szeretné megvigasztalni a testvérét.  Elhatározza, hogy személyesen megy Télapóhoz, hogy megkérje, a testvérének is készítsen egy ugyanolyan Ezüstmackót, mint az övé. 
Útja során találkozik mókusokkal, farkassal és hóemberrel, míg végül eljut a fehér szakállú Télapóhoz, aki teljesíti kívánságát. Végül boldogan tér haza testvéréhez az Ezüstmackókkal.

Az aranyos történet diafilmen is kapható. Tavaly könyvben olvastuk, idén vetítettünk. A két formátum közt viszont két különbség is van. Az egyik a kislány neve, a másik pedig az ajándék, amit a Télapótól kap. Az okát sajnos nem tudtam kideríteni a különbségeknek, de persze, ha nem egymás után olvassuk és nem szemfülesek a gyerekek, annyi baj legyen. Hiszen a történet lényege nem ez, hanem a másikra figyelés és örömszerzés, ami az egész karácsonyi ünnepkör lényege.

Képtalálat a következőre: „télapó és ezüstmackó könyv”


Képtalálat a következőre: „télapó és ezüstmackó könyv”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése