2021. január 28., csütörtök

66 karácsonyi édesség

 



A szakácskönyvek piaci kínálata mára ugyan óriási, de az "igazi" recepteket tartalmazóakat örököljük vagy antikváriumban szerezzük be. Neked mely receptek/ételek számítanak "igazinak", öröknek?

A nagymamám/ anyukám /anyósom .....- ugye így kezdődik a válaszod a kérdésre? Amiről az otthon melege, a készítő szeretete, illetve egyéb más kedves emlék is eszedbe jut. 

Lajos  Mari receptjei alapján készült finomságok nálunk gyakran kerülnek az asztalra. A neve garancia a minőségi, finom ételekre.



Lassan ismét itt van az adventi időszak, ilyenkor mi gyakrabban sütünk süteményt. Néhány éve kezdtem el, hogy karácsonykor gyermekkorom karácsonyi süteményeit készítem, ezzel "hozva el" közénk a már eltávozott szeretteinket. Ebben a gyönyörű süteményes könyvben szinte mind benne van. 

A kiváló recepteken túl, a cukrászkodás apró fortélyait is elsajátíthatjuk (a jó csokimáz alapjai, hogy ne bőrösödjön meg a puding teteje stb.)


ui.: Tavaly dresdai Stollen készült több adag, az idei karácsony slágere pedig az olasz Penettone volt. A családnak is többször készítettem, és emellett ajándéknak is bevált. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése