A nagymamám/ anyukám /anyósom .....- ugye így kezdődik a válaszod a kérdésre? Amiről az otthon melege, a készítő szeretete, illetve egyéb más kedves emlék is eszedbe jut.
Lajos Mari receptjei alapján készült finomságok nálunk gyakran kerülnek az asztalra. A neve garancia a minőségi, finom ételekre.
Lassan ismét itt van az adventi időszak, ilyenkor mi gyakrabban sütünk süteményt. Néhány éve kezdtem el, hogy karácsonykor gyermekkorom karácsonyi süteményeit készítem, ezzel "hozva el" közénk a már eltávozott szeretteinket. Ebben a gyönyörű süteményes könyvben szinte mind benne van.
A kiváló recepteken túl, a cukrászkodás apró fortélyait is elsajátíthatjuk (a jó csokimáz alapjai, hogy ne bőrösödjön meg a puding teteje stb.)
ui.: Tavaly dresdai Stollen készült több adag, az idei karácsony slágere pedig az olasz Penettone volt. A családnak is többször készítettem, és emellett ajándéknak is bevált.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése