2018. június 9., szombat

Anna, Peti, Gergő




Képtalálat a következőre: „anna peti gergő”


Ha van korunk 3-5 éves korosztályt felölelő gyerekeinek (illetve szüleiknek) kötelező olvasmány, az kétségkívül Bartos Erika Anna, Peti és Gergő sorozata. 
Egyszerű, hétköznapi történeteken keresztül elevenedik meg előttünk egy „normális” család élete, mindennapjai. A kistestvér születése, a családi kirándulások, az óvodai jelmezbál éppúgy része a történeteknek, mint a veszekedések, költözés, hógolyózás. Sok képpel és a gyerekek számára közérthetően ad át mindent a mesélő, amiből a kisgyermekek erőt meríthetnek nemcsak a mindennapok vidámságaiból, de a hétköznapi szorongásaik feloldásához is segítséget nyújtanak a történetek.

Egy-egy mese elolvasása sem tart tovább néhány percnél, így egy-egy esti lefekvés előtt még akár 2-3 mese is beleférhet, ha a szülő úgy látja jónak.
Mivel a szerző gyermekei a főszereplői a történéseknek, és emellett számos családi fotó is megtalálható a könyvekben, ezért a szerző a gyermekei kérésének eleget téve nem adja ki többet e remekműveket. Akinek fellelhető a sorozat köteteiből néhány példány, csak azt tudom tanácsolni, hogy jó helyre rakja el, ugyanis igazi kincs lesz majd, ha a gyermekeink fognak az unokák számára az aranyos történetekből felolvasni.

A fenti gondolatokat még a férjem írta pár hónapja, mikor a polcon fellelhető sikerkönyveinket kezdtük számba venni.
Eltelt talán már egy év is, mikor utoljára olvastunk az APG könyvekből a gyerekek kérésére. A minap pedig újra előkerült.
Klára lányom a legnagyobb rajongó. Mostanában láttam, hogy ház legkisebb helyiségébe előszeretettel viszi magával nézegetni, lapozgatni, betűzgetni. A minap pedig hozta, hogy ebből szeretne ő olvasni!!! 4 hónapja ismerkedik a betűk világával az iskolában, így ez a téli szüneti olvasás a kedvenc könyvből sokat lendít most előre a fejlődésén. A nappaliban olvasunk, így a többiek is felfigyeltek a könyvre. Katicának mesélni kell, Lóri most ismerkedik  a képekkel és a szereplőkkel, Nándi meg képzeljétek ugyanúgy hallgatja a többiekkel az ismerős történeteket. Néha jön, hogy belekukkantson a könyvbe.
Azt hiszem ilyen egy jó könyv. Amit még a negyedik gyermeknél is elő kell venni. Sőt, ha ebből akar olvasni az elsősöd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése