Évszakról évszakra más más ételeket kívánunk, így néha új recepteket keresgélek. Egyik szélsőséges táplálkozási irányzatot se követjük mereven, inkább egy-egy recepttel színesítem a már meglévő repertoárunkat.
Tavasz óta a paleolit szakácskönyveket olvasgatok, nézegetek, mert ebben a melegben főleg zöldségeket és húst kívánunk. A legtöbbje olyan alapanyagokból készül, ami az én spájzomban nincs. Aztán Szendi Gábor és Mezei Elmíra könyveit félretolva, megtaláltam Posta Renáta fenti könyvét, aminek az alcíme ígéretes: Edd azt, ami itthon érik.
A könyv eleji pár oldalas bevezető után a receptek találhatók évszakokra bontottan. Az évszakok elején az éppen nálunk érő zöldségek és gyümölcsök kerülnek bemutatásra, majd képpel illusztrált receptek.
Ha nincs ötletem, csak kinyitom, és biztos találok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése