2018. október 3., szerda

IKEA mesekönyvek

Képtalálat a következőre: „a hercegnő és a boldogság”

Az első Ikeás mesekönyvet Klára kapta még, mivel a főszereplő hercegnő neve is Klára. Olyan gyönyörűen kezdődik a mese:
"A Meseerdő szélén, egy kastélyban éldegélt egyszer egy király a királynővel és a kis hercegnővel. A hercegnőt Klárának hívták, mert ez volt a legszebb név, amit a király és a királynő ki tudott találni."- akár a mi Kláránk életének meséje is kezdődhetne így. 
Szóval azóta vesszük ezeket a mesekönyveket. A szerző és az illusztrátor mindegyiknél más. 

A történetek kedvesek, aranyosak. Mély nyomot nem hagytak sem bennem, sem a gyerekekben, mégis ami miatt szeretjük, az a hozzájuk kapcsolódó játékok. A már említett boltban ugyanis megkaphatók a szereplők plüss változatban. Így remek indító a mese, amit aztán szerepjáték követ. A gyerekek egyébként is szeretnek szerepjátékokat játszani.

Képtalálat a következőre: „ikea plüssök”
Emellett nagyon jó minőségű, igényes memóriajáték is létezik mindegyikhez. A kártyák segítségével akár feleleveníthetjük a meséket, vagy újramesélhetik a gyerekek maguk, esetleg sorrendbe rakhatjuk a képeket. Bármelyik kiváló a mesék feldolgozására.
A mellékelt képek nem teljesek, mert nem találom az összes megjelent könyvet, csupán gondolatébresztőnek szántam, akár szettben (könyv a játékokkal) a karácsonyfa alá is remek meglepetés. A régebbi igazán szuper dolgokat vadászni kell. Nézzétek folyamatosan a cég honlapját is, mert úgy látom, most épp eléggé kifogytak. Decemberig biztos előrukkolnak még valamivel (mert szoktak).



DJUNGELSKOG Könyv IKEASKOGSLIV Könyv IKEA

Képtalálat a következÅ‘re: „ikea mesekönyv” Képtalálat a következÅ‘re: „ikea mesekönyv az erdÅ‘ királya”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése