2019. február 26., kedd

A bohóc és a kismajom

Képtalálat a következőre: „a bohóc és a kismajom”

Aki szereti Marék Veronika meséit (Boribon; Kippkopp, Kockásfülű nyúl), az bizton örül a tavaly kiadott mesegyűjteményének. A meséket a régi gyerekújságokban megjelentekből válogatta Marék Veronika Kovács Eszter főszerkesztővel. 

Több kötetre való mese várja, hogy új köntösben jelenjen meg, így egy sorozat első kötetét tartjuk a kezünkben A bohóc és a kismajommal. Ebben az első részben 13 állatos mese és 2 vers szórakoztatja az óvodás korosztályt. 
Nekünk legjobban a Rombolli cirkuszából menekülő majmocska és a bohóc tetszett. Ugyan a kicsiknek kezdtem olvasni, de lassan a nagyok is odajöttek hallgatni a történetet. Azért Harcsabajusz kapitányt sem szeretném kihagyni a sorból, mert az ő alakja biztos belopja magát a kalózos történeteket kedvelő gyerekek szívébe.

Pásztohy Panka rajzait egyenesen imádjuk, így a mese alatt mindenki a történetet hűen visszaadó kedves rajzokat akarta látni. Érdekes, hogy a könyvben nem csak színes képeket, hanem fekete-fehér rajzokat is találunk, ami hív, hogy színest ragadjunk a kezünkbe. Én nem szeretem, ha a gyerekek beleszíneznek a könyvbe, de ha lefénymásoljuk, minden gyerkőc számára remek időtöltés a színezés, és ezáltal a történetet is újra mesélhetik. 

Képtalálat a következőre: „a bohóc és a kismajom”


Képtalálat a következőre: „a bohóc és a kismajom”

Várjuk a sorozat folytatását!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése