2019. március 12., kedd

9 hónap

Képtalálat a következőre: „9 hónap könyv courtney adamo”

Kicsit rendhagyó a mai könyvajánlóm, mivel Courtney Adamo és Esther van de Paal 9 hónap című könyvének magyar kiadásában nem kis szerepem van. A könyvnek én kerestem kiadót itthon, így lett "otthona" a Móra Kiadó, hogy aztán sok-sok magyar családhoz eljusson az, ami a mi családunk testvérvárós időszakából kimaradt. 

Mikor először olvastam a könyvet, tudtam, hogy ez hiányzott a saját babavárásaimkor. Beszélgetni, mesélni a gyermekemmel/gyermekeimmel erről a csodálatos időszakról. Kicsit részletesebben, más szemszögből, mint amit akkor a magyar könyvpiac nyújtott.

A könyv hónapról hónapra mutatja be ezt a csodálatos folyamatot a kisgyermekeknek. Minden hónapban a baba aktuális jellemző fejlődése, változása olvasható és tekinthető meg Lizzy Stewart  kedves illusztrációin. Hogy gyermekünk könnyebben el tudja képzelni, mekkora is a tesó anya pocakjában, így minden hónapban valamihez hasonlítja a könyv a magzat méretét. A kis rizsszemtől  egészen a sütőtökig. 


Emellett a 'Tudtad?' részben  sok-sok érdekességet tudunk meg az állatvilág ezen periódusáról. Az oldal alján pedig 2-2, a gyerekeket foglalkoztató kérésre kapunk választ. 


Külön oldal foglalkozik azzal, hogy anya hogy érzi magát, milyen változásokat él át. Ezt az oldalt azért tartom nagyon hasznosnak, mert  gyermekünk empatikusabb lehet azáltal, hogy látja, érti, hogy mi hogy érzünk, hogy éljük meg testünk változását. 


A könyv végén megszületik a várva várt testvér. 
Ha kicsit komolyabban és többet szeretnénk tudni erről a 9 hónapról, a könyv végén egy bővebb, nagyobb tesóknak szóló összefoglalót találhatunk. 

Összességében a könyv ötlete és felosztása remek. A tartalom lehetne több. 
Sajnálom, hogy mi már nem várunk babát ezzel a könyvvel. Úgy látszik, a többgyermekes szerzőpáros is a saját babavárásuk idején tapasztalt gyermek könyv hiányt próbálta a témában áthidalni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése