2019. november 11., hétfő

Gréta

Képtalálat a következőre: „gréta könyv”


Védjük a Földet! Legyünk környezettudatosak! Milyen jövőt hagyunk utódainkra?! 
Ilyen, és hasonló szlogenek ezreivel találkozunk nap, mint nap. DE CSELEKSZÜNK-E?!
Ha kicsiben, kis lépésekkel haladva (és hosszú távon csak így lehet!) szeretnénk tenni valamit mindenki jövőjéért, olvassátok el gyermekeitekkel Gréta történetét.

Korábban említettem nektek a Csirimojó Kiadót egyik kedvenc könyvünk kapcsán. Most az egyik környezettudatosságra nevelő könyvüket hoztam Andrea Gregusovától, mely nemcsak a kicsiknek, de a nagyobbaknak és a mesélő még nagyobb felnőtteknek is felnyitja a szemét arra a számunkra kevésbé tapasztalható problémára, melynek okozói mi magunk vagyunk vásárlói szokásainkkal. 
Gréta, a bálna megható történetén keresztül ismerkedhetünk meg az emberi tevékenység okozta károkkal, melyek a tengerek élővilágát megváltoztatják.
Gréta hangja egyik napról a másikra elmegy, így orvoshoz úszik. Ott szembesül vele, milyen nagy a baj, mennyi a beteg állat a rengeteg szemét miatt. A teknőcök medúza helyett zacskót nyelnek, a cápának kicsorbul a foga, és még a polip is megsérül.
Gréta bölcs nagymamája látja el őket tanáccsal, hogy közösen összefogva változtassanak a mérgező helyzeten.

Képtalálat a következőre: „gréta könyv csirimojo”

Képtalálat a következőre: „gréta könyv csirimojo”

A gyerekek nagyon érzékenyek minden romboló, pusztító tevékenységgel kapcsolatban, így a könyv üzenete elér hozzájuk, megérinti őket. 
A történet remek beszélgetést elindítója, így a könyv végén található praktikus tanácsok remek útmutatót adnak. Ezeket mi a mindennapokban szem előtt tartjuk, és életünket tudatosabban próbáljuk élni. (Erről többet a nanzso.blogspot.com oldalon olvashattok nemsokára.)

Képtalálat a következőre: „gréta könyv csirimojo”

A könyvbe ITT lapozhattok bele. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése