2018. december 14., péntek

Karácsonyra vár a Mackó család

Képtalálat a következőre: „karácsonyra vár a mackó család”

Ez a karácsonyi kemény táblás könyvecske rég várja már, hogy megemlítsem itt a blogon. 
Nagy kedvenc nálunk, mióta Lóri tavaly megkapta. 
A könyv ház alakú, mint látjátok. Ez a Mackó család otthona, mely rengeteg kinyitható fülecskével keresésre hívja a kicsiket.
Már az szívmelengető, és számunkra lassan mesebeli, hogy karácsonykor hull a hó, a tájat vastag fehér dunyha borítja. 
A könyvet kinyitva, belépünk az ajtón, és megismerhetjük a ház lakóit. Karácsonyi lázban ég már az egész család. A ház feldíszítve, minden kész. Aztán kicsit visszarepülünk a készülődés pillanataihoz, és együtt süthetünk mézeskalácsot a bocsokkal az anyjuk segítségével, vagy  a papával barkácsolhatunk szép díszeket. 
A nagy benti sürgés-forgás után irány a szabadba! Van itt minden téli vidámság: korcsolyázás, hóember építés, szánkózás, hógolyózás, síelés, sétálás. Gyerekkorom legszebb havas karácsony körüli időszakai jutnak eszembe a képről. Nagyon sajnálom, hogy a gyermekeim ezt csak képeken láthatják, mert az elmúlt bő tíz évben nem volt fehér karácsonyunk. 

 

A könyv utolsó lapján Szenteste van, mindenki az ajándékát bontja.

A mese szövege nem mindenhol egyezik a mi karácsonyi szokásainkkal, így először mindenképp fussuk át a szöveget, és mesélés közben tudunk egyből korrigálni. Együtt olvasásra is van lehetőség a képek segítségével, ami remek móka az óvodás korosztálynak. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése